søndag 6. mars 2011

Fastelaven og jobbehelg

Bildet lånt fra http://www.matoppskrift.no/

hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Fastelavn kommer fra ordet “Fasten-abend” og betyr opprinnelig “kvelden før fasten”.
Faste er egentlig en religiøs skikk. Gjennom fasten skulle en delvis eller helt avholde seg fra å spise. Derfor var det viktig å spise mye før fastetiden setter inn. Askeonsdag, onsdag etter fastelavnssøndag, innledet fastetiden. Den varer i 40 dager frem mot 1. påskedag.

Sånn! Der kan min kjære lese om hvorfor vi feirer fastelaven... Han og min bror hadde snakket om hvorfor vi egentlig spiser boller med krem og det heter fastelaven, så her kan dere lese gutta! Er jo bare å google om man lurer på noe ... egentlig ;) Jeg har vært på jobb i helga og gutta har styra hjemme alene. Det har de klart fint (gutta har snudd opp-ned på rommene sine, så jaaaa..klart seg heeeelt fint!!) I dag har de til og med bakt boller! Så det ble jaggu en bolle med krem på mor til dessert i dag ... flinke gutter :) Blir deilig med fri i morgen. Har planer om å male ferdig sjenken..... bare lillemann holder seg så han ikke blir syk. Han hoster nemlig litt om kvelden når han har lagt seg ... ha en god natt og fiiin søndagkveld!! Later!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

mine layouter..