søndag 30. desember 2012

Jula vel i havn og snart nytt år

 Jula er over for i år, og snart går vi mot lysere tider... juletre, pynt og annet står ennå framme. Pepperkakehuset knuses i tradisjonen her når jula skal ut! Det klør litt etter å kaste ut jula og pakke ned nisser, men får vel holde et par dager til .. Vi hadde en fin jul, selv om eldstemann ble feber og oppkastsyk på selveste julaften. Godt vi hadde en pakkeopp-hjelper på 4 år, som fikk fart på å åpne gavene...
 Til neste helg skal vi på juletrefest på Magic. Nå jobber jeg alle dagene, mens gutta er hos pappa`n sin. Tenker jeg må opp dit og kose litt på dem i mårra en tur ;o)
 Vi fikk kommet oss ut 2 juledag og lekt oss skikkelig i snøen før den regna bort. Nå er det så mildt at det nesten ikke er mer snø igjen... Vi fikk bast, lagd snølykt og snømann mens den ennå var her! Jeg syns det er superstas å leke, ake og kose seg i snøen med småtrolla! LYKKE!
Snømannen smelta og ramla ned allerede den kvelden.. -men, vi fikk tatt bilde av den før den forsvant!
Nå skal jeg ta kvelden, så jeg kommer med opp igjen i mårra. Heldigvis kort dag... Ha en fin "siste dag av året dag" i mårra da! :o)

søndag 23. desember 2012

Kvelden før kvelden ..

I dag har vi vært tidlig oppe, men det gjør jo ikke noe, for vi har hatt nok å drive med! Lagd marsipan og sjokoladekonfekt, riskaker, handla litt, pynta tre og gått på ski! Altså, bare testa skia utenfor .. Gutta var så ivrige. Jeg sendte dem ut i sta i håp om at energinivået roa seg, men det har vært full rulle hele dagen.. Nissen er ofte tema... De sier at det er en som kler seg ut i det ene øyeblikket, og i det andre står de og lytter... de hørte nissen! Og han kommer ned pipa! Tenker de blir glade når de ser han har vært og putta strømpa full ...! For det skulle han gjøre i natt! Da jeg henta 4 åringen i barnehagen for noen dager siden, hadde de hatt besøk av nissen.. "mamma, var det du som var nissen i barnehagen?" .. han rakk å spørre mange spørsmål på vei bort for å hente storebror på SFO. .. "neeei ... jeg har jo vært på jobben i dag!" .. " ..åh... hvem var det da?"... "hmm.. var det ikke nissen da?" spurte jeg .. "åhja .. da var det den ekte nissen da!!" .... Søte lillebror har ofte svar på ting ;-) Tenker det er to småtroll her som er klar for julemat og julepakker! Og jeg gleder meg til kos med familien!
 Ha en riktig god jul der ute!! Kos dere masse!!

lørdag 22. desember 2012

De siste juleforberedelsene!

 I går henta jeg gutta tidlig. Vi kledde oss godt og gikk med rattkjelka opp til sentret .. Vi fant et juletre som vi syntes var fint og slengte det på kjelka!
 Gutta var sååå flinke til å hjelpe til og vi klarte dra treet helt hjem. Ble en lang tur, så vi var ganske slitne da vi kom hjem. Jeg hadde gitt blod tidligere på dagen, så jeg var bare tappet for blod og krefter...
Nå henger strømpene våre på peisen og venter på nissen ... I dag var gutta og titta oppi dem - ingen nisse hadde vært der ennå visstnok! Håper han kommer...... Nå har vi handla mat og spist lunsj. Nå skal vi lage litt konfekt :) God jul!

lørdag 8. desember 2012

Pepperkakedagen!

 Det er deilig å ta på ullsokka, kosedressen og fyre i peisen i helgene. Starte en rolig morgen. Riktignok tidlig i dag, men man får gjort noe da! Gutta kosa seg videre i senga mi, mens jeg sto opp. Fått en liten kink i ryggen, så jeg klarte ikke sove lengre. Prøver være forsiktig så jeg ikke plutselig står der i vinkel....  Gåtr bra enn så lenge..
 I dag var det pepperkakebaking som sto på plan. Gutta var kjempeflinke og kakene var gode! Så fremgang på minsten fra i fjor. Da var ikke dette det letteste for ham, og han så mye som smakte ikke på en smule... i år snek han til seg både litt deig og ferdig pepperkake!
 Vi var på butikken i dag og dro innom julemarked på vei tilbake. Koselig med fyr på bål, julenek og masse fint til salgs! Vi fikk oss noen lapper (sveler) i grisehuset før vi dro hjem. Det var kaldt!
Det har vært fint vær, men litt kaldt å være ute lenge.. Vi har kosa oss inne med fyr i peisen, lek, vask av klær og synging av julesanger - som minsten står for :) I mårra drar vi på kino og ser Reisen til Julestjernen, tenkte vi .... God lørdag!

lørdag 1. desember 2012

1 desember :o)

Så var allerede 1 desember her! Utrolig som tida flyr .. Gutta kosa seg med å åpne første gave :) de skal til mormor straks, så da får de med en gaveluke til i morgen ... Det blir julebord med jentene i kveld på meg, men siden formen er slækk, blir det rolig og tidlig hjem.. (tror jeg da..) Prinsene skal leveres i mårra, til julegrantenning i bygda.. Kanskje kommer nissen også .... ?! Ha en fin desemberdag!

mine layouter..