søndag 31. oktober 2010

Deilige søndag, med innslag av monstre og knekkebrød...

Etter mye krangling fra ca kl fem....... duppet vi alle av igjen, etter å endelig ha fått minsten til å skjønne at vi ikke står opp i de tidene der på en søndag... Da det fortsatte med krangling på smågutta etter frokost, måtte vi bare ut. Det tikket inn en sms fra ei venninne, og vi tok med de fire gutta våre på fortet! Fler som måtte luftes! ;) Der ramla vi inn i en fest som skulle holdes... ikke ofte man kan spise lunsj ute i skogen, til rockemusikk! Gutta fikk nå iallefall kost seg masse og blitt deilige og møkkete ;) (ja, og mammaene fikk skravla og kost seg de og!)
Senere slang jeg sammen en bolle med knekkerbrøddeig.... Veldig enkelt!
.. og veldig godt! Minsten fikk smake litt, og sto og skreik "MEEEEER!!!" rett etterpå... Tenker jeg lager knekkebrød litt oftere nå. Superlett, sunt og godt! :)
Vi har tent noen lykter og fylt opp bøtta med noe grusomme godisgreier... Det ringte på døra en gang i kveld bare, og hadde jeg visst det, kunne de fått alt jeg hadde i bøtta... -men, sånn vet man jo aldri! Kan ikke risikere og ikke ha i allefall....... Så er helgen snart over igjen. Nå må jeg løpe en runde og plukke biler, leker og rydde vekk klær, og gjøre klar for morgendagen. Etter det blir det nok natta (hvis jeg klare å droppe Åndenes Makt....) Ha en fin natt uten for mye spøkegufs! ps: om noen lurer, så er kattestativet til puseladden ennå like fullt med klær. Tyder på at de jeg bor med ikke leser bloggen min så ofte trur eg .........

lørdag 30. oktober 2010

en husmors kamp ....

... en hverdagskamp om å ha et ryddig og rent hjem.... Man prøver så iherdig å rydde, organisere, lage ordninger som håper å hjelpe til sånn at det kan forbli ryddig... men, akk...
Jeg er lei sko i massevis (ja, har planer om skoskap...) som slenges rundt i gangen. Skohylla vi har brukes ikke (ikke av alle i allefall..) i tillegg til at den fort blir full, med alle de skoene en familie på 4 fort får... Nå på denne tida, drar man gjerne inn masse søle og vann, og jeg tenkte denne skoplata var en grei sak sånn på de verste dagene. Nå gjelder det bare se om skoene havner der da! (ikke særlig irriterende å tråkke ut i gangen i våte flekker på gulvet...)
Skittentøysordninger har jeg prøvd meg på (ja, jeg har en stor dunk utenfor badet til å ha skittentøy oppi..) Kan ikke bestandig si den brukes flittig.... nedgangen til kjelleren er en fin plass...
Dette er ikke siste skrik på skittentøysfronten, nei, men faktisk klorestativet til katta.... Jeg prøver så godt jeg kan å plukke opp overalt, men hvorfor funker ikke skittentøysoppbevaringer og knagger?? Tips mottas med takk! (ja, har prøvd mas, men det blir bare mas...)
Ha en superduper helg!! :)

lørdag 23. oktober 2010

Solskinnshelg :)

Denne helga bor vi hos mormor og morfar, og har det riktig så fint! Jeg har barnevakt, jobber og kommer hjem til mat og ryddig hjem (.. som jeg nesten ikke trenger rydde i engang...) I dag har prinsene vært ute og lekt, besøkt mommo sin barnehage, og bakt skoleboller! *nam* Senere blir det servert mamma sin alltid så gode mat....(altså MIN mamma) og vi skal benke oss med Skal Vi Danse... hmm... lurer fælt på om vi skal bo her sånn fast i helgene ;op Ellers kom den første snøen så vidt i går morges. Prinsene var henrykt og lillemann syntes det var rart å lage fotspor i snøen ... Heldigvis kom det ikke noe mer, og sola har vært framme på dagen :) Nå tegner gutta her, og jeg fikk låne data`n til far til et lite innlegg ... får vel bare avslutte og ønske alle en supergod helg! Later!

søndag 17. oktober 2010

Deilig dag ute i skogen!

I dag tok vi med oss gutta ut i skogen og koste oss... det var 5 blå da vi sto opp, og heldigvis ble det litt bedre da vi gikk ut...
Gutta undersøker om de finner noe dyr ....
.. termosen med varm kakao på...
Maten smaker mye bedre ute!!
Så måtte vi jo kaste litt stein og kongler i vannet...
Så var lissom søndagen her igjen, og en ny uke venter! Ha en fin søndagkveld og natt! :)

shopping, helgens "rose" og komplimenter...

I går var jeg og småprinsene på shopping! Det ble kjøpt inn lys (masse te-lys for mørke kvelder!!) spøkelsesnattlampe til gutta, pollenfilter til bilen, pysjer, strømpebukser, ullsokker og litt annet smått. Vi måtte ha oss en matbit også, så den tok vi på jordbærpikene :)
Gutta fikk hvert sitt forkle, så nå er de klare til det meste! I går da jeg skulle lage middag til dem, tok de på seg ... -de skulle hjelpe til å lage mat! Så søte atte :)
Jeg syns det er veldig koselig med blomster på fredagene. Friske roser for eksempel er en vinner. Men, noen ganger glimter min kjære til og kjøper en yoccapalme i steden....! Ja, ja ... frisk den og ;)
I går fikk jeg endelig klipt sveisen!! Har slitt med bad hair day nå i måndesvis... Lyst på striper også, men det får vi ta senere... Da jeg kom hjem haglet komplimentene. Far: "...jaaa.... hva syns du selv?? .... det var freeesht..."....*stille pause og glaning* ..... så gikk jeg inn og sa hei til gutta. De lo på en sånn nervøs måte, og Aleksander sa : "hehehehehe... ".. "var jeg fin på håret da?" måtte jeg spørre... "du er raaaar", var svaret. Lillebror bare lo ....
Jeg er iallefall fornøyd selv!! Her må det trenes på å si hyggelige ting til hverandre, ja ......... -menn altså! ;)

fredag 15. oktober 2010

Helgestart og barndomsminner!

Da er arbeidsdagen endelig over. Uka over, og helga i gang! Endelig! Syns ikke det er skrekkelig lenge sida forrige helg, men... I sta kom forldrene mine innom. De hadde rydda i kjellern, og der kom det minner fram! Den lille kofferten min (som jeg sånn ca visste hva inneholdt...ennå jeg ikke har sett den på 25 år...) og den gamle dukkevogna mi! (får slenge ut bilde av den senere...)
Her lå en oppstaset Barbie med hennes kjære Ken. Og barnet deres :) ja, og mye annet stas som jeg hadde da jeg var liten. Utrolig gøy å se igjen etter så mange år! Sånne bittesmå selvstrikka gensere og slikt... naawww.....
Her er familien samlet... Tenke seg til :) dette har jeg lekt mye med!
Gutta syntes det var veldig stas de også. Litt spennende leker og gøy å kle av og på :) Barbie er jo ikke noe prinsene har mange av....
Nå skal jeg slenge inn en kubbe til i ovnen og sette meg i sofaen. Slappe av etter en hektisk dag! I mårra må vi på jakt ... må ha telys og litt smått. Koselig å tenne lys om kvelden. Varmer gjør det og! Og nå er det tomt i huset..IIIKKK.... nesten krise ;) Ikea lokker.... Ha en superduper kveld og helg!!

mandag 11. oktober 2010

Dagens oppskrift

I dag ble det hjemmelaget tomatsuppe til middag. En stor suksess hos store og små! Prinsene hopper av glede når de hører de skal ha tomaaatsuppeeeee ...! I dag ble det ikke noe posesuppe, nei, og det blir det aldri mer heller! Denne ble knallgod, mektig og god. Og faktisk ikke så tynn, så det var litt lettere å spise den... og myyyye sunnere da gett, og i tillegg veldig enkel å lage... :

TOMATSUPPE
1 løk
1 fedd hvitløk
litt olje
1 ts salt
1 ss sukker (jeg er forsiktig med både salt og sukker og tar aldri så mye som det står ...)
2 bokser hakkede hermetiske tomater
2 tomater (snitt dem i toppen, kok de litt, og dra av skinnet...)
4 dl melk

Løk stekes blankt .. ha i tomater og la det koke i 5-10 min. Bruk stavmikser og gjør suppen glatt. Ha i melk og kok opp. Smak til med pepper og basilikum.

Jeg hadde oppi skinke og kokte pastaskruer også, så ble det mer mat :) smakte supergodt! Godt, enkelt og myyye sunnere enn posesuppe, kan alle her skrive under på!
... her slurpes det unna...

Ha en fin kveld!! (ps: hurra for pappa, offa, som har bursdag i dag!!Håper du har hatt en fin dag!)

søndag 10. oktober 2010

Nye dresser, undertøy og søndagsaktiviteter

Gutta har fått seg like Stormbergdresser. Er veldig fornøyd! Også har mormor sponsa Pierre Robert ullundertøy. Veldig fornøyd med det også! Her stiller de villig opp til fotoshot, og setter på seg de fiiiineste smil ... :)


I dag har vi vært på besøk hos ei venninne på 4, og rota, leka og herja oss slitne. Mammaene prøvde bare sitte rolig å snakke .... (lurer på om det var de som ble mest slitne...) Deilig ute, men kaldt i lufta. Har fått tatt siste krampetak ute med å flytte litt grus og rydde vekk litt ting. Nå venter nok en ny uke. Vi er klare! Ha en fin uke alle! :)

torsdag 7. oktober 2010

Høsten med flotte farger

Det er så deilig når sola skinner fra blå himmel etter mange dager med masse regn.. I dag gikk vi ut etter middag og koste oss ute i ettermiddagssola og 16 grader pluss! Gutta lagde "middag" i bøttene ...
... og vi feide løv av terrassen...
... fikk satt inn parasollen og rydda vekk litt smått. Stoler og bord ble satt i garasjen forrige helg.. Det er så masse flotte farger nå. Noen steder er trærne helt utrooolig fine i rødt, oransj og knallgult! Nå gleder jeg meg til helg kjenner jeg. Har vært en travel uke, med minimalt med folk på jobb... Håper på masse sol og deilig utevær hele helga! Ha en fin fin helg!! :)

mine layouter..