torsdag 31. desember 2009

Godt Nytt År!!

Vi hoster og harker,snørra renner og føler oss litt slappe. Blir dårlig med fart og futt i dag, men vi koser oss inne sammen :) vi skal spise god mat i dag, og se på raketter fra stuevindu. Har lovt å vekke storebror så han kan få se på... Det er masse på tapetet framover, og jeg håper alt går så masse og mye bedre med alt! Papsen reiser til USA igjen nå i januar. Ønsker han lykke til der nede!! Jeg og gutta tar med mormor på Kieltur, og før det tar vi henne med på juletrefest på den store båten! Ellers skal jeg begynne å jobbe 100 % igjen. Kjenner det blir greit med de ekstra kronene... Ellers er det jo noen bursdager nå på nyåret også... ting skjer :) Gleder meg også til å få en titt på den lille babyen til Mette som kommer om ikke mange dagene.. Lykke til Mette! Har bare igjen å ønske alle et RIKTIG GODT NYTT ÅR!!!

klem Monika

tirsdag 29. desember 2009

Winter Wonderland!!!











Fantastisk vintervær om dagen. Fantastiske kuldegrader også!! Nå i skrivende stund er vi nede i -22 ... brrr... *legge mer i ovnen* .. Dumme meg parkerte ikke bilen i garasjen i sta, og nå bare lurer jeg på om jeg skal gi blanke, eller manne meg opp til å løpe ut... og risikere å fryse fast ute... Er inne om dagen... søtten blå er lissom ikke koselig å være ute i for de små... og jeg har jobba i dag også. Pluss at vi hoster så innmari hele gjengen. Me myself er skikkelig hes! Sår hals som kløøøør... utrolig slitsomt... Gutta har hatt nok en dag hjemme med pappa, og virkelig klart å holde liv i heimen..... utrolig at sånne søte, uskyldige små skal klare å rote sånn inni hampen. Store uskyldige barn også, forresten.... Så jeg drar fra jobb og kommer jo hjem til jobb for å si det sånn :) I dag var det bestilt pizza her hjemme. Mors hjemmelagde gikk ned på høykant - også i dag... Nå tror jeg kroppen må til pers ut å sette inn bilen... wish me luck! *grøsse*

søndag 27. desember 2009

det snør det snøøøør...




tiddeliboooom!!! ja, gjett om!! Jeg ønsket meg jo snø til jul :) natt til i går kom det vanvittige mengder!! Måtte måke noen tonn.... Mannen ligger nede med litt sliten rygg.... Nå skal vi på gåsemiddag hos mommo og offa :) God romjul!

fredag 25. desember 2009

jaggu har vi vært snille i år...


for nissen hadde satt igjen sekken sin her på natta og lagt igjen masse pakker! Og enda mer kom senere på dagen :) vi er slitne i dag. Gutta la seg halv ti i går og sovna fort.. men, minsten er plaget av nattskrekk og skriker hysterisk leeenge før han roer seg. Inn i senga vår og ut igjen... måtte bli det i natt. Jeg klarer ikke sove mark ved siden av meg ... storebror hosta og brakk seg også rundt samme tida... så jaggu har det vært en søvnløs natt! Men, kvelden i går var super! Fikk såååå mye fint!! Maten var super og alt var bare flott! :) Nå lekes det med leker og sees på dvd`r... vi bare slapper av og koser oss. God romjul!! :)

onsdag 23. desember 2009

God Jul!!











Da har vi fått inn tre i stua, og da syns jeg det lukter så jul... Gutta ble med på pynting, og de var sååå flinke! Lillebror "satte" på kulene, så de forsvant både hit og dit. En gikk i knas... søteste han gjorde var å blåse på lysene da vi tente dem :)*smelt* Storebror fant den lille snømannen sin (han fikk den av oldemor på sin første jul) og et eple de lagde i barnehagen i fjor. Så koselig! Gleder meg til å åpne gavene gutta har lagd i barnehagen også. DET smelter et mammahjerte det! Fine tegninger har jeg fått de siste ukene også. Nå er det bare å la kvelden komme! God jul til alle!! :-)




tirsdag 22. desember 2009

bitte lille.. snart lille....


var så heldig å vinne sjokolade på julelotteriet på jobb på fredag :)





Plutselig var 4 søndag i advent over også... helga har gått unna og jeg har jobba. Julebord på fredag og jobb lørdag og søndag. Lite jeg fikk gjort hjemme, men greit nok, for nå har jeg fri resten av uka. Krangler litt med ryggen, og det gjør meg irritert....!! Skulle ha gjort mye mer på kort tid! Bare håper den holder jeg nå... Gutta har juleferie de også, og i dag ble de med på en juleshopping. Det tror jeg var slitsomt, for de sovna fort i bilen på vei hjem, etter en lunsj på jordbærpikene.. Ferdig med alle gavene er vi da vaffal! (eller.. det vil si, jeg glemte en tilleggsgave til en.... men, den får mannen ta i mårra....) I mårra skal han i tradisjon tro, ordne juletre! Senere skal vi alle hvert år få til å jakte på tre sammen, men nå tror jeg ryggen min og snørra til gutta blir hjemme... Nå står pepperkakehuset vårt oppe også. Endelig fikk Aleksander og jeg pynta det, og jeg limte sammen i sta. Han var veldig til å "kjefte" på pappa om at han ikke fikk smake på det før "etterpå"!! Nå gjenstår rydding og siste finishen og shopping i mårra... så setter vi oss ned å gomler godis og ser på tegnefilmer og koser oss hele jula! :-) GOD JUL TIL ALLE !!!

onsdag 16. desember 2009

kveldstid er kosetid..




Jeg syns det er så koselig å være sammen med gutta mine etter jobb og barnehage. Spesielt når vi skal på badet :) gutta koser seg sånn når de får sprute, dusje, bade og leke. Ikke alltid like gøy når vi er ferdige ... men,det går fort over.. Så er det kos på fanget med barnetv. De sitter stille som mus og følger med... i dag hadde minsten ro i rompa til å sitte på fanget nesten helt til barnetv var ferdig! Det er ikke alltid... Da koser vi oss skikkelig. Elsker å prate med dem og høre på hva de har å si. Elsker å kose og klemme og nusse på dem. Tida går så fort og dagene er hektiske, men akkurat da, står tida litt stille .... :-)

søndag 13. desember 2009

3. søndag i advent..




"julen 1988" står det skrevet på esken.. er etter min mormor og bestefar...


gutta koser seg med "cars"...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Allerede!! Jeg synd tida flyr avgårde litt vel fort... nå i dag har jeg tatt det med ro, siden ryggen ikke er helt god. Kost meg med smågutta, mens pappa`n jobber... vi har tent lys og fyrt i ovnen. Bare slappet av litt. Jeg har lagd noen krumkaker og rydda litt her og der.. (noen som har en god oppskrift på passe mengde krumkaker?? sleng inn en oppskrift da vel!) Småbøllene kan jo virkelig snu huset på hodet på et par strakser... rommene dems er vrengt etter 5 minutter bare.. Ikke lett å holde det ryddig! Jeg har pakket inn et par gaver i dag også. Må sende et par, og nå er jo frista snart her for å sende dem så de rekker fram til jul ... Håper kroppen min kommer seg i løpet av noen dager. Storebror er imponert over blåveisen min, så han ville se i sta og han bare lo. Han fikk en selv på leggen i går, så han skulle vel "måle" ... men, mamma vant i både størrelse og farge! Ha en fin søndag!

lørdag 12. desember 2009

.."når en pepperkakerbaker..."

i dag har vi fått kjøpt et par gaver som skal sendes, og vært veldig raskt inn og ut butikken. Så hjemme igjen tok vi en lunsj, før vi lagde pepperkaker! Snømenn, hjerter, stjerner, ekorn og elger... gutta var så flinke så :)
minsten trenger kanskje et år til på seg før han blir litt mer dreven...... ;-D

.. i full konsentrasjon med noe "tillegg" til elgen....


....... mmmmmmmmmmmmmmmmhmmmmmm..........



fuglehuset vi kjøpte er hyppig besøkt!
Ha en fin lørdag! :)




torsdag 10. desember 2009

WOW, for en dag!!


I dag har det vært mye styr i Oslos gater.. heldigvis jobber jeg ikke midt i byen, men har allikevel fått med meg styr i forbindelse med Obama-besøket. Ikke hver dag man må forbi 2 politisykler på vei inn på kontoret....og føler man blir overvåket av 4 helikopter på vei til lunsj... Klokka 7 kom det den lange kortesjen med 50 utrykningsbiler kjørende forbi kontoret. Litt av et syn med alle de lysene... var jo mørkt ute ennå. Så fant vi fort ut at Obama ikke landa rett bortenfor oss med helikopter allikevel.. JEG derimot landa perfekt litt senere... Klarte det jeg har hatt litt angst for hver gang jeg har gått der.... joda, å tryne ned trappa på jobben. Ikke tryne, men, ramle skikkelig på ryggen... !! Utrolig vondt!!! Har vondt i begge henda, armen, ryggen både oppe og nede.. og storetåa, av alle ting.. Rompa og beina også om jeg kjenner etter.. Halter nå rundt. Trappa er av stein og den svinger ganske brått. Vimsene lett på tå (etter en smugtitt på NRK oppe for å se på det storfine besøket...) med ulltøfla mine, tro jeg litt for langt ut på det ene trinnet... -så nå kjennes kroppen ganske mørbanka!! Ellers lar jo snøen vente på seg da. Lite som minner om vinter... Jeg ønsker meg snø til jul. Faktisk! Det blir jo så mye mer JUL da lissom... Nuhvel.. Ha en god smertefri natt!! :-p

onsdag 9. desember 2009

shopping, fridag og mus på loftet....




I dag ble Aleksander hjemme. Ville ikke i barnehagen. Litt forkjøla og veldig sippete. Da var det greit å kunne ta en fridag og slappe av litt. Jeg har fått ordna masse småting. Det er jobb igjen i mårra, og håper ikke at trafikken blir vanskelig pga Obama-besøket.. Snart køya her, siden jeg må tidlig opp. Kristoffer har lagd pepperkaker i bhg i dag. Spist deig og kost seg :) De hadde hengt opp bilder i bhg, så jeg tok et bilde av det da jeg dro i dag. Så ut som han koste seg. Far i huset er på loftet titt og ofte og jakter mus. To stykk mus er fanget til nå ... jeg har hørt krafsing der oppe, så da skulle han finne ut av det. Går med endel ost gitt... kanskje litt mer greit med felle, siden katta leker med dem hun finner ... halvdaue stakkars små.. Kjøpte pippipmat i dag også. Har fått et lite hus som vi har hengt opp ute. Ingen har turt å spise noe der ennå, men de har vel gått og lagt seg vel... får vente til det blir lyst! De trenger jo mat nå på denne tida de små der også.... selv om ikke akkurat snøen ligger tjukt her ennå.... Til helga blir det pepperkakebaking her i huset. Blir gøy :) Bilder av det kommer til helga... (øøøh.. ganske naturlig vel..) Ha en goood uke videre....................... -blogges!! *gjespe*

tirsdag 8. desember 2009

... zzzz....


... i dag er jeg übertrøtt om man får si.... nå er det snart bussanlull her på meg. Storebror har vært over the edge trøtt han og, og bare sippa på ettermiddagen i dag. Blitt så forkjøla også, så han var vel litt prega av det og. Sovna fort gjorde han i allefall. Han var oppe i det jeg reiste i dag, sånn rett før 6 ... litt i tidligste laget for ham gett! Jeg måtte opp av sofaen i sta, ellers hadde jeg sovna. Har limt litt mer på de kremmerhusene mine og scræppet en side i kveld. Skal snakke med puta mi nå... og kose meg med fridagen min i mårra. Natta på alle! Drøm zzzzzzzzzzzøtt.......

søndag 6. desember 2009

2 søndag i advent ...


Nå har vi tent det andre lyset ... i år er adventstaken litt annerledes. Syns den ble koselig. Enkelpynt fra Nille og tall trykket ut med Epic Six maskina mi. Limte de bare på. Ble enkelt og greit.. Ha en fin søndag!!

lørdag 5. desember 2009

titt fra Kielturen...

Vi har hatt en superfin tur til Kiel, og vi koste oss masse alle tre. Veldig stas med utvendig lugar!
Vi har ikke gått glipp av barnetv fordet, og koste oss i dobbeltsenga med Jul i Svingen...


Siden mamsen jobber i nærheten av dette firma (...) snek vi oss opp på broa en tur, og storebror fikk "prøvekjøre" Magic... Han titta etter Eliasbåter, og tror han så en her :) (takk for titten Trond!)

Det ble vandring i Kiels julegate også. Masse gøy å se på. Lukten av julegløgg og brente mandler, lyd av julemusikk, gjorde at man fikk masse julestemning :)







To slitne gutter sovnet fort på vei hjem ... storebror ville faktisk ikke hjem, han! Ble sånn veldig oppgitt og slo med armene da jeg sa vi var på vei hjem... "ikke hjem nå, mamma??!" Vi får ta en tur senere også! ;-) ... og da tenkte vi å ta med mormor! :-)












onsdag 2. desember 2009

Ship Ohoi!




Nå ligger prinsene og sover søtt og lader opp til en spennende dag i morgen. Jeg drar innover tidlig tidlig... og så kommer pappa`n ned med smågutta på jobben min i mårra, etter de har vært noen timer i barnehagen. Da tar jeg med gutta på tur til Kiel med Color Magic! Storebror gleder seg masse! Første han spurte om da han våkna i dag ... "shjøre båt nå mamma??!" Blir veldig spennende å være alene med begge to, men vi satser på det går bra :) kollegaen min skal også dra og har med jenta si på 11 mnd. Jeg gleder meg masse! Skal kose oss!! La meg altfor sent i går og tidlig opp i dag .. og skal grytidlig opp i mårra også, så jeg tar snart kvelden... (håper jeg hvis jeg ikke surrer den bort...) Ship Ohoi da, som vi sier på fagspråket!! :-D

mine layouter..