søndag 28. juni 2009

varme sommerdager.. og svette kvelder..

Gutta sliter med å sovne på kveldene nå. Mye tull, tøys og skriking. Skjønner det godt! Ikke behagelig å sove i 30 grader på en svett rom... -men, SE så skjønne tær!
.. vi koser oss glugg med permisjon på denne tida av året. Nyter max, for snart er det på plass på kontoret igjen! På fredag var vi hos kompisen til lillebror og bada ute i bassenget :)

Gutta koste seg!


.. nakne tær i hagen... (kompisen stikker fortere av, så mamma-grethe måtte stadig løpe på "jakt"...) Og jeg har fått lov å blogge tåfisene dems! ;-) (som bare er så søte atte...)




Melon er supergodt nå i varmen! Deilig med lunsj i skyggen på terassen...




Lillebror - 1 åringen vår - fikk seg en liten bil på dagen sin. Rett opp av senga og åpne pakker! Storebror var vel mest ivrig...




Bursdagskaka til bursdagsbarnet :)






fredag 26. juni 2009

komme-i-form-tips ; sb-metoden (småbarnsmetoden)

Mange er ute etter den kjappeste veien til bedre kropp og raske løsninger til å komme i form til bikinisesongen.. (-som utviltsomt er her disse dagene!!!)
Har du prøvd alle metoder uten resultat, prøv dette:

Det er kjent at toåringer i de aller fleste tilfeller er slanke.

I samarbeid med barneleger, radiologer, ernæringeksperter og utslitte
foreldre er denne ufeilbarlige dietten forsket frem:

* Frokost: Ett kokt egg, en skive brød med syltetøy. Spis to
små biter av egget og smør resten ut på golvet. Ta en bit av
brødskiven og klin deretter syltetøyet godt inn i ansikt og klær.

* Lunch: Fire fargestifter (valgfri farge), en neve knust potetgull
og tre munnfuller av et glass melk (hell resten på gulvet).

* Middag: En kjeks, to mynter. Noe søppel du finner under sofaen.

* Kveldsmat: Lag en skive ostesmørbrød som du hiver på gulvet.
Evt: Drikk 4 munnfuller fra badevannet ditt.

Dietten gjøres mere effektiv med bra tilrettelagt mosjon.

For eksempel:
* Legg deg på gulvet i et kjøpesenter og vri kroppen i slynger rundt
samtidig som du skriker av all kraft for å øke lungekapasiteten.
Når mannen fra Securitas kaster deg ut av butikken gjør du sterk motstand.

* Spring over alt, hopp innimellom. Fall ofte og regelmessig; å reise
seg opp igjen styrker musklene. Husk lungene. Skrik samtidig med disse øvelsene.

* Be om en sparringpartner ved påkledning. Gjør med alle krefter
motstand mot å bli påkledd. Nøy deg ikke med et skift, krev også å få bytte til andre klær minst tre ganger.

Garantert endring loves!

onsdag 24. juni 2009

..for et år siden..



..for et år siden kjente meg meg ganske så fødeklar. Ikke visste jeg at akkurat denne natta var starten! Sov ikke mange timene før jeg våkna i 02 tida, og lå våken stort sett hele natta med litt vondt nå og da. Utrolig som tida har flydd avgårde.. -stopp tida litt da!! Noen!? På en måte godt at den går, for hver stund og hver måned, hvert år, med barna mine er vanvittig flott, dyrebart og herlig. Men, det var virkelig sant det at permisjon nummer to går mye fortere. Den tida de var små babybylter som bare lå der, gikk fort. Nå er det umulig til å få han minsten her til å sitte et sekund stille. (Faktisk i sta da vi så på postmann pat, men vi tok vaksine i dag, og han var litt sliten..) Kosestund som er herlig det! Postman Pat og en flaske melk... og kosestund med begge gutta på fanget.. :) Uansett. Klokka 15:03, onsdag 25 juni 2008 - kom prinsen nr 2 :) Et lite plopp ut i badekaret... (lite og lite... men, i ettertid kan jo en time og 15 min etter vi ankom Ahus, høres ut som et plopp..)Nå veier lille håpefulle 11,2 kg og er 77,5 cm lang. Krabber og reiser seg opp. I dag gikk han langs bordet til og med. De lærer fort! På søndag er det fest for jubilanten. I mårra feirer mamma`n det med en sommerfest på jobben :-p Gratulerer sååå masse med 1 års dagen din 25 juni, lille prinsen vår!!! Vi er så glade i deg!! Vi skal forresten til fotograf i mårra tidlig, så dette blir spennende! Gleder meg.. Masse våte kyss fra mamma`n din som sitter med klump i halsen og tårer i øya... for jeg elsker deg sånn. Både deg og broren din :)

Deilige sommerdager ...





I går brukte jeg enda mer penger på meg selv. Fikk kjøpt masse nytt undertøy, og noen topper... og fikk striper i håret på kvelden. Dro fra et ganske så høyt-nivå-og-tempo-hus, med trøtte gutter og en som hadde skrubbsår på kne, (..og hylte da det kom vann på det) ... og litt småplukk. Jeg bare rømte huset og tok en liten fortjent pause i frisørstolen... guuri så deilig! Nå skal vi til helsestasjon snart på 1 års kontroll. Vaksiner og greier. Håper formen holder til vi skal til fotografen i mårra... I går fikk han en blåveis i panna da. Typisk vel. Det samme skjedde med storebror på 1 årsdagen.. Her reiser lillegutt seg og er ganske så tøff på gulvet om dagen! Får vel hive inn en runde mer klær før vi drar. Er så deilig med tørk ute nå! Tørt på en-to-tre :) Ha en fin dag i sola!!

søndag 21. juni 2009

sommersveis, pusekatten og ryggvondt..


dagen har vært litt slapp siden ryggen min krangler... men, heiv i meg to smertestillende (som ikke virker!! hvorfor virker de ikke egentlig!??! står det skal virke mot smerter... ja, særlig..) Gikk en liten tur opp i veien og skravla litt med naboene.. lillebror skulle IKKE sove ettermiddagsluren sin, så han var en smule sint og trøtt på ettermiddagen. Vippa sånn mellom gråt og latter hele tida. Vi fikk klipt luggen til storebror da. Han er så flink å sitte stille :) han har så innmari tykt hår og blir helt svett i topplokket, så det var godt å få av litt! Særlig når de melder bra vær nå til uka..

Til uka er det litt småting som skjer. Tirsdag skal jeg stripe håret :) SOM jeg gleder meg til å sitte og bli dulla med. Ungene er hjemme og pappa tar seg av kveldsstell.. Onsdag er det vaksiner og helsesjekk på lillegutt. Torsdag er det fotograftime kl 10 (som kan blir spennende siden det egentlig er midt i sovinga...) og selveste 1 årsdagen! På kvelden feirer mamma`n det med sommerfest på jobben.... ;) så må vi jo planlegge litt bursdagfest her til helga også. Kaker og pynting og denslags... (er så ufattelig heldig som får planlegge alt det der alene...) *hmmrrf*

Legger inn en stripe lillebror-og pusen-bilder. De har kost og lekt seg i dag. Særlig lillebror. Halen er så fiiin! Og pus er så kosete. I tillegg setter hun seg rett foran i gripelengde også.



Skal hive meg rundt og kanskje prøve en skissedilla-skisse nå .. Ha en strålende uke folkens! :-D

ps: glemte å si jeg var på scræppekveld på fredag da.. fikk lagd et par faktisk! Bilder følger senere.....

tidlig søndag og solskinn

På tide med litt sol nå. Nesten så vi har regna bort hele helga. I går hagla det også!! Nå kommer sommeren sier dem. Gleder oss til uka :) I går fikk vi sykkeltralla vi har kjøpt oss. Min snille pappa fikk henta den for oss og levert den, siden han skulle på hytta... (vi bor midt i mellom dem og hytta) Når de har sånne tilbud, går de fort unna! Heldigvis fikk jeg holdt av en på Strømmen. Nå er papsen og storebror ute og sykler og prøver den. Lillebror sover og jeg tasser rundt med en vond rygg.. Løfta lillemann i går, og da sa det knekk.... huff!! Ellers reiste lillebror seg opp i dag - helt alene! Så stolt vett! :-) Ikke mange dagene igjen til han fyller 1 år ... :)
Ellers satt jeg og gutta i stua klokka kvart på sju i dag. Alle ferdig påkledd. Herregud så tidlig i dag og.. 0610 ropte storebror at han måtte bæsje.. men, den lurte ham bare. Den kom nå aldri vaffal... så i dag har vi sett det som kommer FØR barnetv, og på Teletubbies og annet stas.... *gjespe*

onsdag 17. juni 2009

bondegårstur ...






I dag har vi vært en kjempegjeng, store og små, på Olbergmoen gård. Avslutningen for babysangen (*snufse..*) Vi reiste kl 10 fra barnehagen, og tror jeg telte 13 biler som kjørte etter hverandre.. Storebror fikk fri fra bgh i dag og ble selvfølgelig med :) Vi har hatt en nydelig dag! Været var virkelig på vår side. SOOOL fra blå himmel, men litt skyer innimellom. Har sett geiter, høner, påfugler (som skriker noe innmari!! Jeg skvatt hver gang..) struts, gris (som ligna mer på en stappa søplesekk nede for telling...den lå bare der uten å røre på seg..) hester, esler, sau, kaniner... masse fine, rare og artige dyr. Vi grilla mat og koste oss. Ble en tur med hest og vogn også. Storebror satt stolt (og veldig alvorlig) ved siden av han som kjørte! Vi andre satt bak i vogna. Min sønn er lissom ikke sånn overopptatt av dyr da. Han så fly.. og en leketraktor... en trehjulsykkel.. og masse bæsj og annet stas på bakken.... -han er litt mer opptatt av mekaniske ting i bondegårdverden han... En sliten mamma og to slitne gutter da vi dro hjem. Gutta sovna fort.. Tror nok de har hatt en fin dag! Må le.. er ikke like lett å løpe rundt med en 1 åring på den ene armen, kamera på den andre og en 3 åring som løper hit og dit, skal se på alle dyra, samtidig som vi skal få tatt litt bilder også, og grille og mate og... Kanskje det var derfor det var så varmt.. og derfor ikke gutta fikk ny bleie før vi kom hjem, gett :-)

tirsdag 16. juni 2009

mimre mimre....


16 juni 2008 var min UL termin. Husker jeg gikk og venta spent. Menstermin var 23 juni, og han kom 25. Snart er lillegull 1 år. SOM den tida fløy avgårde! I dag er kompisen hans 1 år.. sender en hilsen til deg Ola Magnus! Slik som det her så jeg ut for nøyaktig 1 år siden..... :-)

mandag 15. juni 2009

"Bli-litt-ny-dag" :)



I dag har jeg og minsten fått oss en hårklipp. Hans første tur til frisør! Veldig flink, selv om det ikke var superstas å la dama klippe ved ørene... klarte seg såå bra! Og mamma fikk lille gull til å sove akkurat i det jeg hadde time - perfekt! Så har vel resten av dagen gått med til å "svi" kortet rundtomkring i diverse butikker... jeg fikk meg topper og en kort bukse, kjede og litt annet. Lillemann fikk en supersøt trøye med en bukse til.. en hund på den, og ørene henger lissom på utsiden! aaaww... Så måtte vi ha litt mat før vi dro hjem. Jo, forresten. Papsen fikk også gave. Nå er det ingen unnskyldning lengre til å ikke ta på "sykkel-klærne" å komme i gang med syklinga! Bukse med "skydd" i rompa - ready to go! :-) Ellers er det høyt og lavt, fart og spenning når begge gutta herjer sammen på ettermiddagen. Lillebror har fått et veldig temperament altså... i to kvelder har han skreeeeket når vi har lagt ham. Har vugga litt i gyngestolen for å roe. Makan til sinne :-o Og snakk om å bli sint når man ikke får det man vil ha!! (som linsedeksel til kamera sjempel..) Han begynte i går med å sette det ene benet opp, så nå er det vel rett før. Klarte å reise seg helt alene i går faktisk, selv om ingen så det.. Han sto skjeeevt og vingla.. *fnis* Det er lissom NÅ det skjer ting her hjemme!! :)

lørdag 13. juni 2009

vakre hjem og postmann pat ..






jeg bare måtte le forrige dagen her, da det var rett før gutta skulle legge seg. Titta utover stua.. og jøjemeg for et kaos! Leker, aviser, dinger og bomser overalt. Og støvsugeren for jeg skulle suse opp litt bøss, sto midt i stua... og den skjeve planta da! Lekkert syn i bakgrunnen.. Den vet jeg ikke om det er mulig å redde. Gutta har herja med den og jeg har kanskje ikke vært altfor kjærlig med den med tanke på vann og gode ord.. (-men, herregud er vel lov å glemme?!) Lurer på om jeg skal plante den om eller bare kjøpe ny når mini ikke syns planter er gøy å dra i lengre.. Han er overalt og herregud så kjapp!!! Man rekker ikke blunke engang før han har krabba 4 mil! :-o I dag fikk han tak i en sånn liten Postmann Pat tannkremtube (sånn reiseutgavesak) mens han satt i lekegrinda i 2 min. Joda, mammaer skal vel rydde vekk denslags... men, så finner storebror et og annet og hjelper til og viiiiser lillebror den fiiine tingen. Ble stille et øyelokk, og der satt mini og gomla og smatta litt tannkrem. Lukta skikkelig sånn hubbabubba et eller annet av ham, og litt klin både her og der. Tror ikke han fikk i seg store mengder.. Ble nesten et bil-sidespeil i dag og..(-ja, Pat er INN for tida!) Snakker her fra Postmann Pat bilen til storebror.. plutselig hørte jeg han brakk seg.. og der ja, NAM... speil er godt...!! Herregud. Kan bli svett av noen dager altså... Nr to lever mye "farligere" enn nr en har jeg funnet ut av. I tillegg til at han er en propell og hissigpropp mot hva broren hans var... Men, guri som jeg elsker de gutta mine..*sukk* Har spist god mat og drukket et glass vin nå. (bare mor da... unga sover.. hehe) Lenge sida sist, så det går jo rett i fletta. *roe nervene etter en lang dag* He,he... Nå skal jeg scræppe litt igjen, før jeg køyer. Blir en utflukt i mårra :) Ha en god helg .....

torsdag 11. juni 2009

sommerfest i barnehagen

våknet i dag av at det pøøøseregna!! Men, heldigvis opphold da vi var i barnehagen og koste oss med pølse, is og kake, tryllekunstner og annet gøy :) Jeg ropte i farta til mannen at "ta med kamera!" ... men, det sto igjen på kjøkkenbordet det da... Ikke like lett å få med seg alt bestandig nei! Så ingen bilder i dag.. Jeg skulle vel ha funnet senga snart, men roter meg ofte bort i alle de fine bloggene som finnes overalt... når jeg første setter meg ned og begynner å titte, da er det gjort! I mårra er det fredag alt, og vi skal på lunsjtreff! Var det på tirsdag og, men det er snart slutt på permisjon, så her må det krampenytes den siste tiden!!! :) Ha en god natt!

søndag 7. juni 2009

atter søndag...





Denne uka og helga er slutt... hvor ble den av?! Seriøst? Ikke lenge sida forrige søndag syns jeg. Har vært rally her i helga, og min bror, gubben og Aleksander dro for å se på. Jeg og Kristoffer fikk da med oss noen biler vi også, siden de kjørte forbi her.. Ellers har minsten slitt med vondt og lett feber. Tror nok noen tenner er på vei opp... stakkar... Åh, holdt på å glemme. Mine store idoler (RETURN) spilte på Årnes på fredag. Dit kom jeg meg en tur vettu! Ikke langt å kjøre.. Kaldt den kvelden, men veldig gøy - som alltid! I dag har vi bare daffet inne. Regn og kaldt, og deilig å slappe av. Har lissom ikke fått gjort så mye med lille mr sutre rundt beina.. I går lagde jeg to kjappe LOèr da. Får prøve den ene til Skissedilla i kveld.. Står litt fast når jeg føler jeg ikke har nok mønsterark å velge i, men tok det jeg hadde :) Ha en fin uke!

torsdag 4. juni 2009

deilig kveldskos


vi har holdt oss inne i dag. Sur vind, regn og skikkelig innevær.. og med min stive rygg i tillegg ble det ikke noe trim i dag. Skal til kiropraktor i mårra halv tolv. Håper han får satt den på plass. Etter vi har vært der, skal vi treffe kompisen til minsten :) og spise lunsj på den lokale kafeen.. blir vel koselig. Også erre jo frædda`n alt! De har så god salat der vi pleier å bestille..... Koser meg sånn med gutta når det er rett før leggetid. Først er det lek etter middag, så er det på badet med dusj, bad og kos, før barnetv, kveldsmat, grøt og mer kos.. Er lissom sånn hellig den tida der.. De kosa seg i dusjen i dag! Satte begge gutta inn, og det var sååå gøy! De er begge flinke og gjør seg ikke noe av å få vann over hodet. Lillebror er så søt der han skal drikke strålene.... Blir nok et lite scræppe-prosjekt det her.. Har faktisk fått satt inn 17 mai bilder i dag, pluss en LO med dåpen til storebror :) skal sette meg ned nå igjen... Ha en fin kveld!

onsdag 3. juni 2009

om vær og våte kyss :)


vi hadde en superherlig pinse.. og man blir jo rent bortskjemt! Nå har jeg jo nesten fryst i hjel ved 10 grader .... men, som det har blåst! Suuuur vind... er sånn "av med klærne, på med klærne".. vrient å kle på minsten til tider.. Aleksander syntes det var stas å komme i barnehagen igjen i går, men selv en liten helt kan blir veeeldig sliten.... Lange dager med sol og mye lek, gjorde at han tok en dupp akkurat i det vi skulle sette oss å spise middag :) I dag har de hatt besøk av Karius og Baktus, og det var ekstra viktig å pusse tenna i dag! ;-)Kom løpende ut i stua og gav meg og lillebror et saftig kyss etterpå!! De er så gode de kyssene og kosene... en smule vått til tider, med smeeeelt altså :) Nå skal kroppen legges. Fikk meg en knekk i ryggen i dag, da jeg løfta opp minsten... håper det gir seg igjen. Jeg klarer lissom ikke å rette meg opp helt når jeg står.. uugggg... *slengkyss*

mine layouter..